kiosksoft@ukr.net
г. Сумы, ул. Казацкий Вал, 2
+380 (95) 730-34-56

Садити чи не садити білу акацію у своєму саду

Як багато поетичних думок та образів пов’язано з білою акацією. Їй присвячені вірші та романси. Високе дерево, що швидко росте, посухостійке, належить до бобових рослин.

Квіти, кору та дозрілі боби використовують у медицині та кулінарії. Корисні властивості та протипоказання акації читайте у статті за цим посиланням https://ideas-center.com.ua/?p=29663.

Біла акація дуже красиве дерево. Під час цвітіння викидає білі квіти, які виділяють сильні приємний аромат.

Росте швидко і пахне приємно, от і подумують садівники добре посадити таке дерево у себе в саду.

Садити чи не садити білу акацію у своєму саду

Не поспішайте, розглянемо мінуси. Розпускається воно дуже пізно і псує весь вид на ділянці. Коли починають розпускатися грона запашних квітів, думаєш, але зараз дерево буде у всій красі. Та не тут було, на гілках дерева з минулого року залишаються чорні стручки. Вони такі великі та яскраві, що на їхньому тлі білі квіточки виглядають скромно.

Чарівний запах радує нас трохи більше тижня, а потім починають рости нової стручки. До осені дерево знову обвішане їх неохайними гірляндами.

Листя вона скидає раніше за інші дерева і знову милуємося на засохле дерево.

А старі стручки, падаючи на землю, розсіюють насіння по всьому саду. Молоде деревце виглядає симпатично, але росте дуже швидко. А корінь сягає великої глибини і виполоти його непросто. Корінь обламується і невдовзі на цьому місці знову продовжує своє зростання дерево.

Ще в білій акації дуже великі шипи і можна сильно поранитися.

Але так само є плюси. Усі частини білої акації цілющі.

У народній медицині застосовують відвар з кори, молодих пагонів та листя при загостренні гастриту та виразковій хворобі.

Настій та відвар із квіток застосовують при хворобі нирок, сечового міхура, а також при ревматизмі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *