kiosksoft@ukr.net
г. Сумы, ул. Казацкий Вал, 2
+380 (95) 730-34-56

Група підтримки: 6 вітамінів та мікроелементів, без яких не обійтися жодній жінці

Ми всі чудово знаємо, що здоров’я – найважливіше, що у нас є і його потрібно берегти особливо ніжно. А допомогти нам у цьому можуть вітаміни та важливі мікроелементи.

Біологічно активні добавки багато хто вважає профанацією. Тим часом ефективність якісних БАДів науково доведена, а без деяких із них сучасним жінкам просто не обійтися.

Ще років двадцять тому наша медицина вважала, що правильне збалансоване харчування забезпечує організм усіма необхідними речовинами (мінерали, кислоти тощо). А вітаміни рекомендували пити курсами — раз чи два на рік, та й то за бажанням. Але масштабне медичне дослідження, опубліковане в журналі https://kultura.poltava.ua/, виявило: дефіцит вітамінів C, B6 і В12, фолієвої кислоти, заліза та цинку, який спостерігається у більшості сучасних людей, може призвести до пошкодження ДНК. А цілеспрямований прийом вітаміну Е не лише продовжує молодість шкіри, а й захищає від раку грудей та шийки матки. Загалом відтоді ставлення до вітамінів і БАДів (від перевірених виробників) змінилося. Тепер лікарі ставляться до них як до ефективних помічників. Вони справді підвищують якість життя та зміцнюють здоров’я.

Група підтримки: 6 вітамінів та мікроелементів, без яких не обійтися жодній жінці

Антиоксиданти

Почну з мантри. Перше, що потрібно зробити, нарешті зрозуміти і визнати, що ви для себе головна. Чи не діти, не батьки, не чоловік, а ви сама. Тому вистачить нервувати. Стрес, який ми постійно відчуваємо, збільшує кількість вільних радикалів – речовин, що окислюють клітини та провокують старіння. Антиоксиданти нейтралізують їх дії. Частина виробляється організмом, але основну кількість ми отримуємо ззовні. У їжі їх, як правило, недостатньо, тому варто включити до щоденного раціону вітаміни А, С, Е та мінерал селен.

Бор

Мінерал бор (Boron) бере участь у синтезі статевих гормонів та обміні кальцію в кістках. Міцність нашого скелета – це частково до нього. Крім того, бір покращує загальне самопочуття, пом’якшує симптоми клімаксу та підвищує працездатність. Більшість цього мінералу ми отримуємо з питною водою. Також його досить багато у пиві та вині (це, до речі, пояснює потяг до них людей середнього віку). Як правило, БАДи з бором – вегетаріанські і не містять глютену, тому підходять усім.

Група підтримки: 6 вітамінів та мікроелементів, без яких не обійтися жодній жінці

Вітамін В8

Для підтримки жіночого здоров’я також дуже корисний інозитол. Це вітамін B8, який є у цілісних крупах, злаках, хлібі. Він покращує роботу нервової системи, бореться з тривожністю, знижує потяг до вуглеводів, сприяє схуднення та допомагає перемогти безсоння. Але головне, інозитол нормалізує роботу яєчників при порушеному циклі та усуває деякі неприємні симптоми менопаузи. Досвід застосування цієї речовини в гінекології настільки успішний, що у низці країн вона визнана фармацевтичним препаратом. Продається, як правило, у чистому вигляді або у тандемі з холіном (вітамін B4).

Альфа-ліноленова кислота

Ще одна добавка, без якої не обійтися, – лляна олія, джерело альфа-ліноленової кислоти. Вона входить до складу мембран клітин, робить їх текучими і, отже, активними. Кислоти омега-3 зменшують прояви ПМС, менструальні болі та покращують стан шкіри, волосся та судин. У жінок у репродуктивному віці ферментні системи самі перетворюють альфа-ліноленову кислоту на інші важливі жирні кислоти — ті, що містяться в риб’ячому жирі. Однак із віком ця чарівна властивість, на жаль, зникає. При прийомі олії важливо враховувати, що льон перешкоджає засвоєнню йоду. Тому пити його рекомендують не раніше ніж через годину після їжі або прийому добавки, що містить йод.

Варіант: замінити льон може олія антарктичного криля (планктонні рачки), яка за ефективністю у кілька разів перевершує риб’ячий жир. Крім омега-жирних кислот до нього входять фосфоліпіди, астаксантин та інші вітаміни та мікроелементи. Для профілактики достатньо приймати одну капсулу щодня.

Група підтримки: 6 вітамінів та мікроелементів, без яких не обійтися жодній жінці

Сірка

Інший важливий для жінок макроелемент – сірка. Вона цінна насамперед здатністю відновлювати тканини печінки та виводити надлишок естрогенів із організму. Крім того, сірка стоїть на варті нашої краси. Вона стимулює вироблення колагену в шкірі та підвищує рівень кератину, зміцнюючи таким чином волосся та нігті. Дефіцит цієї речовини може виявлятися апатією, синдромом хронічної втоми та різким зниженням імунітету.

Де шукати сірку? У всіх видах капусти. Якщо ви її не дуже любите, добавка MSM (метилсульфонілметан) на допомогу.

Омега-6

Багато хто з нас звикли вважати омега-6-поліненасичені жирні кислоти шкідливими. Раніше говорили, що вони збільшують рівень жирів в організмі і, таким чином, підвищують ризик серцево-судинних захворювань. Насправді гамма-ліноленова жирна кислота виконує захисні та регуляторні функції. Її дефіцит проявляється порушеннями циклу, безпліддям, загостренням хронічних гінекологічних захворювань та перепадами настрою.

Ця кислота добре зарекомендувала себе і в терапії неврологічних розладів, атопічного дерматиту та бронхіальної астми. Де шукати? У рослинах — вечірній примулі, бурачнику та чорній смородині. Бади, у яких міститься, зазвичай називаються «Комплексами підтримки жіночого здоров’я».

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *