kiosksoft@ukr.net
г. Сумы, ул. Казацкий Вал, 2
+380 (95) 730-34-56

Навіщо шкірі потрібний вітамін С? Поради косметологів

Літо – пара смачних і сонячних вітамінів. А отримувати ми їх можемо не лише з овочів та фруктів, а й із баночок із кремом. Давайте погорімо про це. Жіночий портал https://beregbud.com.ua/ пропонує багато цікавого з теми краси та догляду за собою.

Деяким косметичним інгредієнтам приписують чи не магічні властивості, і вітамін C – один із них. Зрілій шкірі він допоможе освітлити пігментні плями та простимулює синтез колагену, а молодий попередить запалення та допоможе впоратися з постакне. Приємний бонус – у будь-якому віці вітамін C зробить шкіру сяючою, а колір обличчя – рівним і здоровим. Вітамін C має особливість: він швидко втрачає стабільність на повітрі, руйнується від світла і високої температури. Тому виробники намагаються захистити формулу за допомогою упаковки, наприклад, непрозорої туби з помпою (повітря і світло точно не проникнуть). Але деякі склади включають вже стабільні формули — переживати не варто. Але краще все ж таки зберігати таку косметику на дверцятах холодильника.

Формулу вибирай на свій смак, б’юті-ринок тішить різноманітністю: креми, сироватки, пілінги маски.

  1. Крем

Такий формат підійде тим, хто готовий почекати, щоби побачити ефект. Найчастіше в кремах досить низька концентрація вітаміну C, тому він точно не викликає подразнення шкіри. Якщо це твій перший досвід із цим компонентом, то крем буде ідеальним варіантом. Вже за кілька тижнів ти побачиш, як дрібні зморшки розгладилися, а пігментація стала світлішою. Колір обличчя стане рівним, а шкіра сяятиме без хайлайтера.

Навіщо шкірі потрібний вітамін С? Поради косметологів

  1. Маска

Якщо тобі екстрено потрібно привести шкіру до ладу або ти готуєшся до важливої події, то маски з вітаміном С – найкращий вибір. Максимум за 10 хвилин твоя особа отримає заряд сяйва. Особливо добре працюють ті, у яких є ціла комбінація активних інгредієнтів. Найкраще робити процедури курсом, але й від «разової акції» буде суперефект: шкіра стане гладкою немов шовк. Глибокі зморшки маска не розгладить, але з мімічними неприємностями легко впорається. Відчуваєш, що всі корисні компоненти проникли в дерму і радісно там живуть (шкірі на зволоження, тобі на радість).

  1. Пілінг

При підвищеній пігментації вітамін С особливо ефективний у складі пілінгів. У салонних варіантах концентрація вітаміну перевищує 20%, але ті, що призначені для домашнього використання, теж можуть порадувати ефектом. Він збережеться надовго, адже вітамінні пілінги розбивають ті скупчення меланіну, які залягають у глибоких шарах шкіри та можуть перетворитися на пігментні плями за кілька років. Аромат зробить звичне вмивання spa-ритуалом. Поки в тебе сеанс ароматерапії, вітаміни E, PP, В5, B6 та C зроблять свою справу: колір обличчя вирівняється, шкіра стане свіжою та сяючою. Робити макіяж після такого пілінгу одне задоволення.

Навіщо шкірі потрібний вітамін С? Поради косметологів

  1. Крем для рук

Вітамін C у кремі для рук – річ не обов’язкова, але дуже приємна. Руки часто видають наш справжній вік. У цьому кремі омолоджуючий вітамін С поєднується з пептидами – найефективнішим компонентом, який уповільнює старіння. Їм у компанію — екстракт зеленого чаю, що допомагає боротися з дією вільних радикалів. Зміни не забаряться: шкіра рук стане сяючою і пружною, а поява пігментних плям відкладеться на невизначений термін.

  1. Сироватка

Найпопулярніший формат засобів з вітаміном С. Зазвичай вони містять зволожуючі компоненти та високу концентрацію вітаміну C (10-20% – це найбільш оптимальна концентрація). Сироватки легко додати до свого щоденного догляду — їх наносять після очищення та тонізування, але до крему. Вітамін C добре допомагає при шкірному фотостарінні, тому якщо ти в студентські роки зловживала солярієм або любила засмагати на сонці до почервоніння – це твій варіант. Ультрафіолет прискорює руйнування колагену, отже, призводить до швидкого старіння. Вітамін C – навпаки, прискорює його синтез. Ще одна причина старіння шкіри – вільні радикали. Це нестійкі молекули кисню з непарним електроном, які, прагнучи знайти свою пару, рвуть зв’язки між здоровими клітинами, «крадучи» недостатній електрон. Така дія не проходить для шкіри безслідно: це може призвести до утворення пігментних плям, зморшок та раннього старіння. Тому, для кращого ефекту, стабільно використовуй сироватку на додаток до крему.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *