kiosksoft@ukr.net
г. Сумы, ул. Казацкий Вал, 2
+380 (95) 730-34-56

Садові тримери. Самостійне обслуговування

Любителі красивих газонів використовують для догляду тримери. Техніка допомагає справлятися з будь-якими рослинами без особливих зусиль користувача. Але зневаги до собі тримери не люблять. Недбале ставлення призводить до поломок обладнання, навіть якщо воно високоякісне.

При правильному догляді за технікою значно збільшується термін експлуатації і зберігаються грошові кошти – не треба оплачувати обслуговування і ремонт агрегату. Доглядати за садовим інструментом нескладно: впораються навіть користувачі, що мають мінімум технічних знань. Запчастини дуже легко знайти за прийнятною ціною, більшість запчастин продаються там же де і запчастини до мотоблоків https://agrotech-trading.com.ua/zapchasti-motobloka.html.

Садові тримери. Самостійне обслуговування

Загальні рекомендації по догляду

Косарки для трави підрозділяють на два види. Догляд за ними дещо відрізняється, хоча є і загальні моменти:

  • зберігають агрегат в сухому приміщенні в підвішеному вигляді;
  • по закінченні роботи тример чистять від скошеної трави і забруднень, протирають всі поверхні м’якою ганчіркою, оглядають на предмет пошкоджень;
  • до початку косіння перевіряють, не ослабнули закручені болти, що з’єднують елементи пристрою, головне, кріплення робочої головки;
  • після косіння сік від трави з котушки перуть відразу;
  • стежать за станом металевих або пластикових насадок – ножі та леза потрібно вчасно точити.

Необхідно, щоб волосінь підходила по діаметру шпульці і виду рослинності.

З-за намотування трави на деякі деталі – редуктор, котушка – шпиндель починає обертатися повільніше і створюється висока навантаження на двигун. Щоб цього уникнути, краще всього очищати деталі механізму за час перерви.

Волосінь намотується в рекомендовану бік і не більше, ніж потрібно. На котушці є стрілки, які вказують напрям, і ризики, що позначають межі. Обвивати корд на бобіні слід рівномірно, не допускаючи напуску.

Дерева, великі кущі, огорожі та інші тверді предмети обкашиваются по периметру. Причому агрегат повертається кожухом до перешкоди. Інакше леза швидко стають тупими, а витрата ліски підвищується.

Садові тримери. Самостійне обслуговування

Догляд за бензиновим агрегатом

Тримери, що працюють на бензині, могутні, розраховані на тривалу безперервну роботу. Догляд за ними складніше, ніж за електричними пристроями.

Вимоги наступні:

  • Заправляють чистим бензином, не нижче 92-го. Щільність повинна бути 750-770 кг/м3.
  • Очищають губчастий фільтр від кори дерев, частинок скошеної трави, бруду приблизно через кожні 10 ч. Якщо фільтр настільки засмічений, що його неможливо якісно очистити, потрібна заміна.
  • Двотактний двигун заправляється бензином і високоякісним маслом – пропорції вказані в інструкції. Зазвичай на літр пального беруть 20, 25 або 40 мл олії. Суміш ретельно перемішують, якщо виходить темно-коричневий колір, то не використовують.
  • В агрегаті з чотиритактним двигуном пальне і масло заливають в різні ємності. Обидва бака наливаються до верхньої позначки.
  • Періодично видаляють нагар з свічок запалювання і глушника.

Потрібно змащувати шестерні редуктора, особливо коли їх поміняли на нові або при появі незвичних звуків. Мастильні матеріали виготовляються виробниками тримерів, але допускається застосування універсальних засобів, наприклад, литола. Рекомендується змащувати редуктор разів за сезон, заливаючи масло в спеціальні отвори.

Нова техніка обов’язково проходить обкатку, щоб двигун спрацювався до пального і масла, притерлися деталі. Також проводять перевірку кріплень на міцність.

Перед тим, як почати роботу бензокосами, її необхідно зібрати по інструкції, заправити, перевірити свічки запалювання, фільтр – якщо потрібно, замінити деталі. Далі регулюють карбюратор, підтягують, якщо необхідно болти, змазують редуктор, перевіряють волосінь, насадки. Після всіх цих процедур тример готовий до роботи.

Щоб агрегат залишався працездатним за час бездіяльності, його ретельно готують до зимівлі:

  • тример оглядають на наявність пошкоджень: відстежують согнувшиеся деталі, тріщини, сколи;
  • ріжуча частина і кожух від’єднують;
  • паливо зливають, а залишки виробляють при включеному агрегаті;
  • кожух, ручка, штанга ретельно протирають, миють;
  • ніж або котушка знімають;
  • піддають ретельному очищенню редуктор, у нього доливають масло;
  • фільтри промивають.

Коли прибирають свічку запалювання, то в отвір заливають трохи олії, а вал двигуна повільно провертають, розподіляючи змазку по циліндрах. Свічку ставлять на місце, але до кінця не закручують. Для захисту металу в штанзі від утворення іржі, місця з’єднань змащують.

Садові тримери. Самостійне обслуговування

Особливості догляду за електротримером

Обслуговування электрокосилок нескладне. Щоб електричний тример добре функціонував, існують такі правила:

  • захист агрегату від вологості, дощу, роси;
  • контроль за станом кабелів і контактів – обов’язкове очищення від трави та бруду проводів, протирання;
  • включення електроприладу в розетку із заземленням;
  • своєчасна підзарядка акумулятора, якщо прилад працює на батареях;
  • періодичне відключення апарата, щоб двигун не перегрівся – максимально без перерви можна працювати 20 хвилин, відпочивати стільки ж;
  • розміщення кабелю в процесі роботи за спиною.

Обкатка электротриммера полягає у включенні і вимиканні двигуна кілька разів. Перший сеанс косіння молодої трави – не більше 5 хвилин.

При підготовці на зиму змащують редуктор, видаляють бруд, прибирають акумулятор, розбирають штангу. Ділянки з’єднання металевих частин змащують. Навесні тример збирають, перевіряють цілісність кабелів, кріплення, доливають масло.

Тример – відмінний помічник на заміській ділянці з газонами і галявинами. За апаратом грамотно і дбайливо доглядають, тоді робота з технікою буде легкою і швидкою, а термін експлуатації тривалим. При появі ознак зносу деталі своєчасно замінюють, щоб запобігти серйозну поломку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *